Vad är mest tragiskt? Här är några alternativ.

 1. Att jag på reguljär basis söker efter vilka sidor som har länkat till min blogg, och som jag fått besökare från.
 2. Att jag precis hittade en hel hop med inkommande besök från Jay Smith’s gästbok.
 3. Att jag, trots att Jay Smith’s gästbok kan jämföras med en enda stor chat för tusentals fjortisar, spenderade en halvtimme med gå igenom 61 sidor av ”Ååååh, Jay är så söt, han är så braaa, jag älskar honom” för att äntligen hitta länken.
 4. Att länken bara bestod av en fjortis som påpekade att det finns fler som drömmer om Jay. Hon jämförde mig alltså med en fjortis-groupie! Men å andra sidan, vad förväntade jag mig?
 5. Att jag nu har skrivit två jävla inlägg om Jay Smith. Tänk efter. Två jävla inlägg om Jay Smith.

15 kommentarer

 1. Jag har också drömt om Jay. Minns inte mer än att han var min pojkvän och att vi var i en väldigt konstig miljö.. lustigt sånt där!

 2. Men är det inte så att du helt enkelt gillar Jays röst. Inget att skämmas för. Von Benzo är ett jävligt bra band och Jay är en sjukt bra hårdrocksångare. Och jag tror inte det är så många fjortisar som chattar på hans hemsida, faktiskt. Kanske på FB-sidan?

 3. Men lilla gubben, vad glad jag blir att bli kallad fjortis:) Jag är ledsen att göra dig besviken, men jag är gammal nog att vara Jays morsa och säkert din mormor:) Jag anser att Jay och hans band Von Benzo är så fruktansvärt bra. Ha en bra kväll:)

  • Daniel Svara

   Jag anar en konspiration eftersom ni båda kommenterade detta inlägg inom 5 minuter. Men det är okej!

   Själv tycker jag Rammstein, Annie och The Birthday Massacre är sjukt bra allihop. Fast jag använder inte deras gästböcker som personlig chatt för det. Kram! 🙂

 4. Hej Daniel!

  Kul att du har tittat in i gästboken! Du är välkommen flera gånger. Om man tittar på gästbokens URL ser man antalet sidor som har skrivits. Om jag inte minns fel är det för tillfället över 24 tusen stycken. Och jag lovar dig, de innehåller mer än bara "Jay är sååååå snygg". Vi är ett gäng som har blivit cyber-kompisar. Vi skrattar, pratar, diskuterar, stöttar, säger godmorgon och godnatt tillexempel. En dag när jag satt på bussen träffade jag en man som tidigare har utnyttjat mig. Han stirrade på mig under hela bussresan och vännerna på gästboken stöttade mig och berättade vad jag skulle göra, då jag själv var alldeles panikslagen. Det jag vill säga att det finns ett starkt band mellan oss jaymates och att vi inte bara är ett gäng galna fjortisar 🙂

  Mvh,

  becka

  • Daniel Svara

   Hej Becka!

   Det låter underbart att du hittat onlinevänner, och jag beklagar att du tidigare har blivit utnyttjad. Jag vidhåller dock min ståndpunkt att jag tycker det är ett väldigt märkligt fenomen att sitta hela dagarna på en tredjeparts gästbok och använda det som MSN. Kan ni inte bara lägga till varann på MSN – problem solved?

   Dessutom! Givetvis har jag inte läst alla 24 000 sidor, men av det jag läste i letandet efter min inkommande länk så såg det inte ut att vara särskilt hög intellektuell nivå på inläggen. 🙂

   Din tillgivne,

   Daniel

 5. Men om du känner för att prata av dig med likasinnade:
  http://www.thebirthdaymassacre.com/home.html
  Förövrigt är det ju svårt att förstå att någon som känner att han måste blogga om det han kallar livet kan ha synpunkter på att andra hittade och började kommunicera på ett annat forum. Var inte så ängslig. Det här är ju kul!

 6. Hahaha, såg precis ditt svar ovan. Alltså, man måste nästan ha en abnormt självförtroende för att börja snacka om intellektuell nivå i sådana här sammanhang. Det är ju inte så att vi diskuterar ideologiska frågor, vetenskapsteori eller tillståndet i Egypten på Jays hemsida. Och vad jag ser gör ju inte du det heller särskilt ofta.

  • Daniel Svara

   Nej, men jag skriver ju ingenting alls i Jays gästbok heller. 🙂 Alla är fria att tycka att min blogg suger och att jag är ett trattmongo, men jag vill trots allt påstå att språket och ämnena jag skriver om håller en högre nivå än majoriteten av inläggen i Jays gästbok.

   Dock är det väl inget fel på att inte prata kvantmekanik hela tiden, så fortsätt för all del om det gör er glada. Vi får agree:a att disagree:a helt enkelt.

 7. Javisst är det ett märkligt fenomen! 😀 Det tycker jag är jätteskojj. Om man jämför med t ex Olles fans hittar man inte alls samma sammhörighet.

  Jag ser inte användandet på gästboken som ett problem. Därför känns det inte nödvändigt att lägga till varandra på msn. Dessutom är det, vad jag vet, inte möjligt att läsa vad folk tidigare har skrivit i en konversation om man inte har varit inloggad under tiden. Det är en fördel med gästboken. Det kan också vara skönt att ha den här alldeles underbara och säregna gemenskap skild från sitt vanliga liv. Det blir som en slags tillflyktsort.

  Givetvis menade jag inte att du skulle ha läst alla 24 000 sidor, jag bara påpekade att jag inte finner det troligt, eller ens möjligt, att kunna skriva så mycket om så lite.

  Den intellektuella nivån… personligen tycker jag att våra samtal har, när vi vill, en hög intelektuell standard. Men igen, det kan vara skönt att ha en tillflyktsort där allt inte behöver vara seriöst hela tiden. Förlåt i förväg om något jag har skrivit gör att du känner dig stött… 🙂

  Mvh,

  Rebecka

 8. Hej. Är en av de galna Jaymates som ibland kommenterar med icke speciellt intellektuella inlägg på Jay Smiths sida. Du har helt rätt – det är inte alltid speciellt intellektuella inlägg på sidan men om det är en sådan sida man är intresserad av kanske man skulle söka sig till Mensa eller andra högintellektuella nätverk. Vad jag menar är att vi inte letar efter intellekt utan mer ett gemensamt intresse och det har vi hittat. Att vi sedan blivit cybervänner och vänner irl är bara ett plus och konversationen på hemsidan kan ibland kanske upplevas som låg men det är mer en jargong mellan vänner än något annat. Vi är väl medvetna om att sidan kanske upphör eller att vi skulle haft ett bättre alternativ men tills dess vi hittat något bättre är vi kvar på Jay-Smith.se som ju är en officiell sida och fler kan hitta dit och bli inspirerade, t o m du hittade ju dit. På dina fem punkter av vad som är mest tragiskt består fyra av dem av kommentarer om Jay Smith och hans gästbok!! På något sätt har vi i alla fall lyckats påverka dig och det tycker i alla fall jag är positivt.

  Ha det,

  Wiveka

 9. Daniel Svara

  Det faktum att fyra personer (and counting) från Jay Smiths gästbok pratar ihop sig för att gemensamt försvara sin existens och sitt beteende, gör hela fenomenet om möjligt ännu mer skrämmande. Det börjar likna en sekt, detta!

  Jag är ledsen, jag kommer nog aldrig förstå mig på det. 🙂

 10. Ja, beklagligt nog kommer du nog aldrig förstå dig på det 🙂

  Jag föreslår att vi avslutar diskutionen här. Den kommer inte leda någon vart.

  Med Vänliga Hälsningar,

  becka

 11. Jay på dig Daniel, jag är oxå i ålder att vara din Mamma..

  "Måla in dig i ett hörn o stanna där, MVH-FLOR"

  Den största sjukdomen här i Sverige heter AVUNDSJUKAN:)

  Ha ett gott liv:) Tjärlek…….

Skriv ett par väl valda ord vettja!