Här kommer då den efterlängtade förklaringen.

För några år sedan, innan crosstrainerköpet, hittade jag en magtränare på nätet. En sån där mojäng där man håller i ett styre och sedan – inte utan en viss känsla av skam – ligger på golvet och kör fram och tillbaka med den. En sån köpte jag, eftersom den var billig och  jag i någon slags naivitet trodde att jag skulle få en redig tvättbräda efter några minuters användande.

När den väl levererades så var den givetvis i delar. Inget IKEA-liknande där del F9 ska kopplas ihop med K12 och A5 ska svetsas samman med B54, men väl i en handfull komponenter i alla fall. Detta visade sig vara för svårt för mig. Eftersom jag är en sån där machoman så lade jag instruktionerna åt sidan och började bygga.

Först byggde jag ihop styret. Man satte ihop två delar av styret med en del som satt i mitten. Vips hade jag ett styre; jättefint blev det. Problemet var bara att man kanske borde ha satt in styret i själva magtränaren först. Så resultatet blev att jag nu hade en magtränare utan handtag i ena handen, och ett separat styre i andra. Jag försökte slita isär styret igen, men det satt som berg. Det GICK verkligen inte.

Det blev soporna för både tränaren och drömmarna om magrutor.

Skriv ett par väl valda ord vettja!