Jag har blivit så sjukt trött. Jag vet inte om det beror på att jag håller på att bli gammal (jag ska ju trots allt dö om ca fem år… om jag hade bott i Swaziland), att jag är allmänt otränad, eller det faktum att jag somnar efter tolvslaget varje natt. I vilket fall så går jag som i koma mest hela tiden. Jag gäspar säkert hundra gånger om dagen, somnar på soffan när jag kommer hem, och kan inte ens se en film utan att vakna till testbildens sinustest flera timmar senare.

Idag var inget undantag. Jag satt och blundade på pendeln till jobbet, med musik i lurarna. Plötsligt höll jag på att somna till och fick en hypnagogisk ryckning. Ni vet, det fenomen som uppstår när man preciiiiis håller på att somna och upplever att man rycker till, ser eller hör något som inte finns, eller gör ett ofrivilligt ljud. Det sistnämnda gjorde jag. Jag ryckte till så jag nästan sparkade tjejen mittemot, och skrek ”AAH!” rakt ut.

Alla tittade på mig, någon sekunds pinsamhet uppstod, varpå jag harklade mig för att maskera hypnagogin som en simpel hostning eller avbruten nysning. Jag harklade mig två gånger till för säkerhets skull. Phew. Jag hade kommit undan med bara förskräckelsen… Eller?

1 kommentar

  1. Hahaha, åååh, så typiskt. Visste inte ens att det fanns en snygg, grekisk (?) term för det.

Skriv ett par väl valda ord vettja!