Här kommer några tankar utifrån en killes synvinkel: Jag, i egenskap av att vara aktiv på ett gäng internet-communities och sociala medier, ser väldigt ofta samma sak från er unga tjejer som välsignats med ett icke alltför hemskt utseende. Observera att allt det här är generaliseringar, alla är inte likadana, plötsligt händer det, osv. Men ändock.

Det är ett väldigt gnällande på att män dreglar över er. Att män på stan tittar på er, visslar efter er, och behandlar er som lustobjekt. Och att män på internet skickar skamliga förslag via mail. Ibland visar ni till och med avsky mot att överhuvudtaget bli raggade på.

Jag förstår att det kan vara jobbigt ibland. Män är ofta riktiga äckel, det är inget nytt. Jag fattar hela grejen med att det är störande att aldrig få vara i fred. Men jag skulle ändå vilja be er att uppskatta det ni har. Tänk åtminstone på saken. Jag hade bytt med er när som helst, om det innebar att tjejer raggade på mig. Tänk, denna outtömliga källa av bekräftelse! Och alla valmöjligheter sen! För nej, ni kan inte få mig att tro att det bara är ointressanta killar som hör av sig.

Jag ska berätta hur det är för mig. Jag är en sån där mellanmjölk-kille, på gott och ont. Jag tillhör inte de perversa, som presenterar sig med att berätta att de inte har några kalsonger på sig. Men jag tillhör inte heller alfahanarna, de som lyckas få en tjej intresserad genom ren utstrålning. Jag är någonstans mitt emellan, och försvinner ofta i mängden.

Är man mellanmjölk är det ganska knepigt i nätdejtandets värld, ska jag säga er. Det brukar se ut som följer:

 1. Jag snubblar över en intressant profil på valfri community eller dejtingsajt.
 2. Jag läser ovan nämnda profil.
 3. Jag skriver något till ägaren av ovan nämnda profil. Vad jag skriver varierar, mest beroende på vad det står på profilen (står det bara ”hej” där så förstår jag inte hur ni kan förvänta er djupare diskussioner än ett ”hej” tillbaka, eller möjligen ett ”hej, du är söt”).
 4. Profilägaren läser mitt meddelande.
 5. Profilägaren besöker min profil.
 6. Profilägaren låter bli att svara, eller svarar något väldigt kort för att markera sitt ointresse.

Såhär är det för mig och andra killar (även om min pessimism intalar mig att det är något som är unikt för just mig) hela tiden. Varje dag. Och vi måste ju fortsätta! Vi befinner oss på er marknad. Ni kan bara luta er tillbaka och ta emot mail efter mail av grabbar. Såna är reglerna. Spelar man inte efter reglerna så sjunker ens chanser att träffa någon från 0,5% till 0%.

Det som är tråkigt är bara vilka katastrofala följder det här får för självkänslan. Jag är aldrig så deprimerad som när jag varit aktiv på en dejtingsajt i några veckor. Detta eviga ratande. Det går helt enkelt inte att bibehålla någon form av självkänsla när det är så.

De killar som är s k dejtingtrålare (ett ord att ta patent på minsann), och skickar mass-mail till varenda attraktiva tjej de hittar, tar ju inte så stor skada av det här. De har skickat samma sak till tusen andra, varpå den enskilda individens diss känns ganska lite. Men tillhör man oss som tar oss tid att läsa någons profil och sedan skriver i syfte att lära känna personen i fråga, då gör det ganska ont att få ett kort svar i stil med ”Tack men nej tack”.

Jag vet inte riktigt var jag vill komma med det här. Det är knappast som att jag kan ändra på något. Jag hoppas i alla fall att jag gett er tjejer någon form av insikt av värde. Det kanske inte är så farligt? Att få en busvissling eller ett och annat snuskmail i inkorgen kanske inte är hela världen, om man jämför med alternativet.

46 kommentarer

 1. Jag brukar ge alla utom ”Hej är du snygg naken/min kuk är 30 cm lång vart vill du ha den”-mailen en chans. Men så överöses jag inte av inviter och är glad för det lilla:) Repa mod Daniel!

 2. Håller faktiskt inte med där. När killar skriver på olika sidor så vet man att dom skickar samma mail till 10.0000 tjejer, vissa killar skickar t.o.m samma mail till mig flera gånger. Man känner sig allt annat än speciell, istället undrar man varför ingen kan skriva något som visar intresse för just mig. Alla tjejer får ragg på internet och därför säger det ingenting om ”vilket värde” vi har. Det går inte att uppskatta tjugo ”hej-mail” om dagen, inget mail är unikt (i det få fall där någon faktiskt skriver något roligt så svarar jag) och man känner inte att killen egentligen visat sig så intresserad.

  • Daniel Svara

   True! Men ni får raggmailen. Ni får dem! Vill ni hellre byta med oss killar (mig) som inte får nånting?

   • Ja? Vad spelar det för roll ifall man inte får något eller får samma som alla andra? Ingen har läst din press, vart du bor eller ens din ålder. Jag lovar att det absolut inte känns annorlunda. Under alla mina år på olika sidor så har 1 av antagligen 100 mail varit ett mer personligt sådant och då kan man uppskatta det, resten räknas inte.

    • Daniel Svara

     Fast nu är du lite tråkig och utgår från att ALLA killar på sådana sidor beter sig på detta vis.

     Låter märkligt att 1 av 100 har varit mer personligt, om det gäller alla tjejer är det väl bara ännu märkligare att jag inte får napp. Jag skriver personliga saker i alla mina mail, och jag får svar ungefär 10% av gångerna. Varav det är ett trevligt svar som uppmanar till vidare diskussion typ 3%.

     • Fast jag utgår inte ifrån det, jag pratar av erfarenhet? Jag förklarar bara att man inte på något sätt tänker ”woho någon raggade på mig”.

      Angånende att du inte får svar så vet jag själv att vissa kollar killens gästbok (om det är möjligt) och om han skrivit till flera olika tjejer så känner man lite samma som det jag beskrev innan. Fast om det är en dejtingsida så kan jag förstå att det bara är inlägg från tjejer.

 3. Daniel Svara

  Fast själva inlägget handlar egentligen inte om att killar är äckliga och skickar mass-snuskmail. Utan att många tjejer klagar på att killar raggar på dem, inkl skickar snuskmail. Jämför man då med alternativet så torde det kännas bättre att åtminstone få raggmailen. Även om killen skickat samma mail till 10 000 snyggingar så kommer han inte skicka det till dig om han inte finner dig attraktiv.

  Och enda anledningen till att tjejer är trötta på denna utseendemässiga bekräftelse är att de fått det så många gånger förut. Jag får sällan eller aldrig utseendemässig bekräftelse, jag är fortfarande hungrig på det. Skulle jag få ett snuskmail av en kvinna så skulle jag snarare bli glad än arg.

 4. Jag vet ingenting om hur det är i internetdejting världen men irl så är det ju inte alls så lätt för tjejer som du verkar tro. Tror du har sett alldeles för mkt på amerikanska high school filmer;) haha
  Visst för tjejerna hänger det mer på utseendet, men det gör det väl inte lättare om man nu inte är supersnygg.
  Varför tror du att så många tjejer lägger ut 1000tals kr på skönhetsoperationer liksom?
  Enligt dig så är det ju upp till killarna att gå runt och ragga upp tjejer, tjejernas roll måste ju då vara att fånga killarnas (och helst inte vilken kille som hellsts)uppmärksamhet? Tror inte det ena är svårare än det andra. Sorry daniel men tror inte du hade haft det enklare som tjej…

  • Daniel Svara

   Fast mitt resonemang gäller ju de attraktiva tjejerna. Det finns alltid de som är ”fula” (inom citationstecken eftersom ”ful” är subjektivt) som har det minst lika jobbigt och inte får den sortens bekräftelse. Men det jag menar är alltså de snygga. Och det är också de som gnäller.

   ”Åh nej, jag är så snygg, alla raggar på mig, låt mig vaaa” typ. 🙂

   Jag måste ju lägga ner i stort sett lika mycket tid på att framstå som attraktiv för att få svar, som tjejerna behöver göra för att killar ska skriva till dem. Så den biten tror jag inte stämmer.

   • haha okok då hänger jag med, men finns ju sjukt snygga killar oxå som det i stort sett flockas tjejer runt;)

  • Daniel Svara

   What? När har jag framfört att jag inte orkar med alla dessa horder av kvinnor som raggar på mig? :O

    • Daniel Svara

     Aha! Nejnej, jag är absolut inte bättre, ibland. Det varierar lite. Men jag påstår ju inte heller att tjejer måste svara på precis allt de får. 🙂 Utan inlägget handlar om att tjejer klagar på att de blir raggade på.

     • Det är konstigt att du skriver ett sådant här inlägg och sen inte svarar när man skriver till dig. Om du inte är intresserad kan du berätta det?

 5. Vänta, någon glömde sin offerkofta här. Jag tror det är din.

  • Daniel Svara

   Ingen offerkofta, bara en liten avundsjuka och info till er tjejer att vara glada över det ni har.

   • Men gud vad skönt att du påminde mig! Du förstår, det är så lätt att glömma det här med kåt, glad och tacksam. Och egenvärde, för guds skull, egenvärde! Vilken tur att det finns snälla killar som du som påminner oss tjejer om det. Tack! Det är så skönt att det finns män därute som tar på sig det tunga ansvaret att informera oss om hur lyckligt lottade vi är. Jag ska tänka på det nästa gång någon antar att det enkom går att ligga med mig och därför fokuserar på min kropp istället för min person.

    • Daniel Svara

     Haha, men skärp dig nu. Du vet att det inte är det jag pratar om.

     Jämför att få mängder med raggningsmail, möjligen de flesta av ”hej, söt”-karaktär men ändå, med att inte få några mail överhuvudtaget och inte ens få svar när man skriver.

     Vill du hellre inte få några mail alls så är det bara att beklaga att du är född som kvinna, men inlägget handlar om att ni tjejer åtminstone ska reflektera över att det kanske inte är så farligt trots allt. Istället för att gnälla, vilket är ganska vanligt.

 6. Jag som trodde att mellanmjölkskillarna var eftertraktade? Det är en sån jag söker, en vanlig, enkel kille. Men de tycks vara upptagna eller gay, allihop. Men så hänger jag ju inte på internetdejtingsidor heller…

  Men jag förstår dig, det är väl typ samma grej på krogen? Att tjejer får slåss för att befria sig från alla män som visar intresse och killarna får stå ensamma i hörnen. Typ. Nu är jag ju sällan kille, men det är min uppfattning i alla fall. Att dejtingvärlden är lite hårdare mot er.

  • Daniel Svara

   Vi existerar. I alla fall några få av oss. Och är inte gay. Vi kollar en del på Sex and the city och diverse tjejfilmer, men vi är inte gay. :’)

 7. Förlåt, men jag tror att du angriper det här från en väldigt trångsynt vinkel, vilket jag till viss del kan förstå, men ditt resonemang är väldigt problematiskt.

  Att tjejer överröses med meddelanden av ”hej, du är snygg”-karaktär är ett symptom på en i grunden förnedrande och passivt aggressivt sexistiskt beteende. Det finns ingen mening, betydelse eller tanke bakom de här meddelanden och de illustrerar bara hur lite avsändaren faktiskt är intresserad av tjejer i fråga. Det tar inte ens tre sekunder att skriva ”tja, snygg kropp!” eller liknande och det är uppenbart att killar skriver precis samma meddelanden till dussintals brudar. Alltså ger det rentav motsatt effekt: man känner sig vansinnigt ospeciell och osnygg. Man är bara ännu en i ledet som ska bockas av utan minsta tanke på min personlighet (eller sexighet för den delen).

  Sen är det riktigt problematiska att du verkar mena att tjejer bara ska vara tacksamma för vad det får, även om det är något som är i grunden negativt och ofta rentav oönskat. Om man aldrig får meddelanden så kan jag förstå att man kan uppskatta och sukta efter dem, men bara därför kan du inte anta att raka motsatsen är bättre. Det är en väldigt typisk attityd det där, tjejer ska bara vara glada och nöjda över den uppmärksamhet vi får oavsett vad den berör och hur den mottages. Så kan du ju säga om man blir förföljd av en stalker också: ”han ger dig ju i alla fall uppmärksamhet och bekräftelse så det ska du ju vara glad över!”

  Nä, sånt här betackar jag mig fan. Tänk utanför din offerbubbla och se att världen fan inte enbart är målad i svart och vitt.

  PS. Bara för att du glor på Sex and the City så innebär inte det att du per automatik förtjänar kvinnlig uppmärksamhet heller. 😛

  • Daniel Svara

   Tänkvärda åsikter som jag håller med om till 100%.

   Detta inlägg är absolut inte för att få kvinnor att förstå att de MÅSTE vara tacksamma och MÅSTE gilla den uppmärksamhet de får. Om det handlade om det så vore ju inte steget långt till den där diskussionen att ”kvinnor som går i utmanande kläder förtjänar att våldtas”. Och det är fucked up.

   Så nä. Det handlar bara om att jag vill berätta om hur det är för många killar, som nånting att fundera på.

   Givetvis kan jag inte anta att alla tjejer skulle sakna uppmärksamheten om den försvann, men jag har ändå någon slags teori att alla MÄNNISKOR som aldrig fått uppmärksamhet skulle vilja testa det åtminstone för ett tag. Finns säkert folk som aldrig fått uppmärksamhet och är nöjda så, men jag tror ändå att majoriteten av de som beklagar sig över att de blir raggade på är folk som alltid haft det.

   Och det är ingen offerbubbla, sluta säg sådär. Jag försöker inte automatiskt göra mig till ett offer bara för att jag tycker det är trist att inte bli raggad på i samma utsträckning som många tjejer.

   • Det är därför jag menar att du ser det här från fel perspektiv. Du gör ändå jämförelsen och verkar antyda att ”tjejer ska vara tacksamma ändå” och rubriken säger ju rakt ut att vi är bortskämda. Det är då inte svårt att dra slutsatser som de jag nämnde tidigare.

    Jag tror helt enkelt att du har svårt att se från ett annat perspektiv, och det är inte så jävla lätt alla gånger. Gräset är grönare, etc. Om man som jag inte kan gå in på en community med främlingar utan att min inkorg fylls med meningslösa ”öh snygg du va rå!”-skit så suktar man snarare efter en tillvaro där jag själv kan välja vem jag ska ha kontakt med som killar ofta åtnjuter. Okej att du inte får svar så ofta, men det är ju i så fall en ganska bra indikation på att tjejen i fråga inte var någon du ville snacka med ändå?

    Jag menade inte att du sitter i en offerbubbla på ett aggressivt sätt, utan snarare att många killar (och fan, en hel del tjejer också) blir förblindade och så lätt gör såna här generaliseringar om ”hur lätt de har det” när det bara är olika sidor av samma skitiga mynt.

     • Äh men sluta nu. Vad vill du säga med det där egentligen? Ska vi tycka synd om dig eller va? Om du skriver såna här kåserier eller vad man ska kalla dem så måste du väl kunna argumentera för din sak.

 8. Daniel Svara

  Haha, nejnej, jag orkade bara inte försvara mig mer. Har väl kommit med alla de argument jag har. 🙂 Jag erkänner dina åsikter som helt legitima.

  Men du får gärna tycka lite synd om mig ändå. Jag har nämligen lite ont i ena foten. Har väl legat konstigt eller så.

 9. Christopher Svara

  Obetalbart att du just efter att ha skrivit att du inte sitter i en offerbubbla skriver ”Ja, jag suger helt enkelt.” Herrejävlar, flytta till Italien som en jävla Birro och grina vidare. Antagligen passar dina kvinnoåsikter bättre där.

  • Daniel Svara

   Kul att jag kan roa dig, Christopher alias Döden. 🙂 Jag tycker att du ska sluta läsa min blogg om den stör dig.

   PS. ”Jag suger helt enkelt” var något slags skämt, ska försöka bättra mig om min humor inte alltid går fram.

 10. Christopher Svara

  Ni bloggare är så jävla bortskämda. Jag ger dig uppmärksamhet och det duger inte i alla fall. Tänk på dom som inte får några kommentarer på sina bloggar. Du ska vara tacksam oavsett vad folk skriver.

  • Daniel Svara

   Oh I see what you did there. Men jag har aldrig påstått att tjejer borde överväga att vara tacksamma när de får rent elaka kommentarer? Inte heller när de får dessa snuskkommentarer. Snuskkommentarerna är dock ett nödvändigt ont i att överhuvudtaget få kommentarer från män.

   • Ja men varför ska det vara ett nödvändigt ont? Inte fan går jag fram till en kille på stan och säger ”Hey du är snygg ska vi ligga?” och killar verka tro att det är HELT legitimt enbart för att det är internet. Alla vill faktiskt inte bli bombarderade med sex jämt och ständigt. Räcker väl förfan med reklamen som går på tv och överallt annars. Finns sidor för de som bara vill ha sex med och det är där de hör hemma isf. Är trött på att höra att jag som tjej bara ska tåla sexkommentarer och sånt jämt, det är inget man ska tåla eller behöva ta.

 11. Jag erkänner dina argument som legitima. Men jag har ändå vunnit. #winning

 12. Tråkigt du inte får svar.

  Råder dig att skriva något som höjer tjejens intresse. Tillexempel en fråga om något hon verkar intresserad av utifrån hennes profil, det är mer charmerande än ett att få höra att hon är ”söt”. Då får hon tänka till lite. Du visar ett intresse för hennes person snarare än hennes yta. Ställ följdfrågor osv.
  Tänk på det, vem ogillar att prata om sig själv?

  Eller om du är modig så skriv varför du skriver till henne helt enkelt, bortsett från att hon är söt. Det måste väl vara något personlighetsdrag du får intrycket av, som du gillar?

  ”Hej/Hej, du är söt” är ganska intetsägande ströprat, brukar inte själv svara för att det helt enkelt inte leder någon vart mer än kanske msn och mer irriterande ströprat där.

  Du verkar vara bra pojkvänsmaterial, for reals. Bara ett tips. Peace!

 13. Håller med Pelin, gör i princip samma sak, förutom om den som skrivit i fråga inte är mer än 6 år äldre,äldre herrar som försöker ragga ger mig rysningar…. the bad way…

 14. Pingback: Min korpulenta dominatrix och jag | Daniel Werner - Den unge Werners lidanden

 15. Pingback: ”Vilket äckel, han raggade på mig!” | Daniel Werner - Den unge Werners lidanden

 16. Till att börja med: Hej!

  Ja, jag tror att vi människor är rätt så snabba med att döma varandra. Många tjejer beter sig så som du beskriver det. Många killar beter sig aningens odrägligt. Jag antar att det blir svårt att sålla bland alla dessa. Men, ett fint och trevligt meddelande ska man (eller kvinna för den delen) inte ignorera. Det är genom våra olika möten som vi blir bättre människor – hoppas jag åtminstone 🙂

 17. Pingback: Vit kränkt man rasar | Daniel Werner - Den unge Werners lidanden

 18. jag håller med dig till 100%. Jag har ALDRIG skrivit något nedlåtande eller sexistiskt till någon tjej, jag har aldrig bara skrivit ”hej”. Jag skriver inte heller till tjejer som är ”way out of my leauge” utan sådana som är som jag. Alldagliga och verkar vara vettiga. Jag har under ca 18 månader skickat mail till uppskattningsvis 100 olika tjejer på olika dejtingsajter. Jag har fått svar av kanske 7-8 varav hälften varit ”tack men nej tack”. Min förklaring är följande, jag vet att jag är ungefär en 5:a av 10 på utseendeskalan. Så jag skriver till tjejer som är 3-7. De 2-3 som jag blivit kontaktade av har varit 1-2 på skalan. Men tjejerna som är 3-7, de hoppas bli kontaktade av en 8-10, så de nobbar mig, och dig Daniel, även om du nog är en 6-7:a… 😉

 19. Detta inlägg skrevs för flera år sedan och är inte längre något jag står bakom. Så ni vet innan ni eventuellt blir sura. 🙂

Skriv ett par väl valda ord vettja!